De Bleekerij, woonkavels en woon-/werkkavels

Enschede

€126.000 - €260.000 v.o.n.

Status
In verkoop

Woningen
5 (1 beschikbaar)

Kaveloppervlak
550-1133m2

Kamers
3

Omschrijving

Boekelo, De Bleekerij - Woon-/werkkavels Verzetslaan

Sfeervol wonen en werken op een toplocatie!

Wonen en werken op één plek past goed bij het nieuwe werken. Zaken en privé zijn makkelijker te combineren, werktijden worden zo flexibeler en woonwerk reistijd is er niet. Voor veel ondernemers een ideale oplossing. En voor u?

Met een bedrijf aan huis bent u na het werk altijd meteen thuis, kunt u met gemak uw kinderen tussendoor van school ophalen en s ’avonds nog even doorwerken als dat nodig is. En met aansluiting op de A35 hoeft niemand moeite te hebben met de bereikbaarheid van uw bedrijf. Vanuit de woning heeft u een prachtig weids uitzicht over de Teesinkbeek die speels door het plan heen loopt en het centrale woongebied. Deze unieke kavels zijn gelegen op historische grond en zijn onderdeel van het plan “De Bleekerij”.

De architectuur (ontwerp tot en met aanvraag omgevingsvergunning) voor bebouwing op deze woon-/werkkavels verzorgt Building Design Architectuur in Borne exclusief voor u. Samen met de architect maakt u het mooiste plan; als een ‘maatpak’ voor uw kavel! Zo ontstaat er ook een eenheid tussen alle woon-/werkkavels. U bent van harte welkom in het pand ‘Het Spanjaard’ te Borne voor een inspirerende ontwerpsessie.

Bereikbaarheid
De locatie van de Bleekerij is ideaal gelegen en ruim van opzet. Aan de noordzijde van de Bleekerij, grenzend aan de Teesinkbeek, is er ruimte voor een combinatie van wonen en werken. De A35 ligt op 5 minuten rij-afstand en is daarmee goed bereikbaar. Daarnaast ligt Boekelo in een fraaie landelijke omgeving en zijn er voldoende voorzieningen binnen handbereik.

Middels o.a. de Haaksbergerstraat en de Windmolenweg is de Rijksweg A35 op enkele rijminuten afstand gelegen. Tevens eindigt de Haaksbergerstraat in het stadscentrum van Enschede waardoor deze eenvoudig en slechts binnen 10 minuten vanuit Boekelo te bereiken is.

Oppervlakten
De oppervlakten van de onderhavige kavels variëren van 675 m² tot en met 1.133 m². De grenzen zijn niet vast omlijnd waardoor de indeling en oppervlakte derhalve bespreekbaar is. Bijgevoegde kaveltekening betreft een concept en kan derhalve naar grootte aangepast worden. De kavels kunnen alleen groter niet kleiner.

Bouwregels
De onlangs bijgestelde of vernieuwde beeldkwaliteitseisen (sturings- en toetsingsregels) doen meer recht aan de actuele eisen en wensen die gesteld worden aan het werken aan of naast huis. Kortweg is de ‘halachtige’ omschrijving voor de bedrijfsgebouwen vervangen door eisen welke meer mogelijkheden geven ten aanzien van de architectonische vormgeving van het bedrijfsgebouw.

Hierbij is samenhang tussen woning en bedrijfsgebouw een belangrijke vereiste. Daarnaast geeft de vernieuwde omschrijving van de woning meer ruimte voor een eigen invulling. Daar waar eerder de Nieuwe Haagse School als vertrekpunt is gehanteerd wordt nu ingezet op een ‘klassieke architectuur van de jaren ’30’. Met deze verruiming van de uitwerkingsmogelijkheden wordt enerzijds meer keuzemogelijkheid geboden.

Stedenbouwkundige eisen

- Woningtypologie: woon-/werkkavels bestaande uit een woning (gelegen aan zuidzijde (de zijde van De Bleekerij) en bedrijfsgebouwen aan de noordzijde).
- Bouwhoogte: bedrijfsgebouw: bouwhoogte minimaal 5 meter (vanwege geluid) en maximaal 7 meter. Woning: maximaal twee bouwlagen met kap.
- Oriëntatie: bedrijfsgebouw: voorzijde bedrijfshal gericht op de noordelijk gelegen openbare weg.
- Dakrichting: bedrijfsgebouw: haaks of evenwijdig aan op ontsluitingsweg. Woning: haaks of evenwijdig aan beekdal.
- Overig: woning: los of vrijstaand van bedrijfsgebouw, achtergevel minimaal 5 meter uit achterste perceelgrens.

Architectuur bedrijfswoning
- Stijl: stijlkenmerken van een ‘klassieke woning uit de jaren ’30 zijn vertrekpunt en mogen worden vertaald naar een eigentijds en hedendaags ontwerp. Belangrijk is dat voldoende afstemming plaatsvindt met de woningen die reeds gerealiseerd zijn (zuidzijde van de watergang). Streven is een samenhangend ruimtelijk beeld rondom deze ruimte waarbij de klassieke uitstraling van de woningen een constante of vaste waarde vormt.
- Dakvorm: dakhelling in stijl met brede dakoverstek, bij voorkeur samengesteld dak.
- Materiaal: baksteen metselwerk (hoofdbestanddeel in het gevelbeeld) beton (ondergeschikte elementen)
- Kleurstelling: metselwerk als hoofdbestanddeel van het gevelbeeld kleurstelling in aardse tinten van brons, terra tot donkerbruin, dakpannen in antraciet of zwart (i.v.m. plaatsing zonnepanelen). toepassen speklagen en accenten (als verfijning van de klassieke architectuur) in afwijkende kleur mogelijk.
- Detaillering: horizontale geleding van de gevel (o.a. overstekken, gevelbanden etc.) met enkele verticale details zoals: entree/erker/raam, schoorsteen en verspringend metselwerk gewenst. kozijnen tot aan daklijst, horizontale opbouw dakkapellen geïntegreerd in dakopbouw.

Architectuur bedrijfsgebouw
- Stijl: bedrijfsgebouw is nadrukkelijk in samenhang met de architectuur van de woning vormgegeven, samenhang ontstaat door afstemming op materiaal en kleurgebruik, afstemming in vormentaal heeft een sterke voorkeur.
- Dakvorm: het is gewenst het bedrijfsgebouw uit te voeren met een kap, voorbeelden hiervan zijn een mansardekap, schilddak of zadeldak. Let op! Het is nadrukkelijk niet de bedoeling schuurachtige bedrijfsgebouwen met een te landelijk karakter te realiseren. De bedrijfsgebouwen zijn in architectonische handschrift in samenhang met de woning vormgegeven.
- Materiaal: baksteen als verplicht gevelmateriaal (in samenhang met dat van de woning), andere ondergeschikte gevelmaterialen zijn niet voorgeschreven, kleur- en materiaalafstemming met de woning is een vereiste zodat een samenhangend ruimtelijk beeld op de kavel ontstaat. Deelgebied 1 en 2: metselwerk, maximaal 50% van de voorgevel mag uit een ander materiaal bestaan. Deelgebied 3: minimaal 50% van de voorgevel in een andere kleurstelling of materiaal.
- Kleurstelling: combinatie van verschillende materialen en kleuren is toegestaan, met name om een prettige maat en schaal te verkrijgen die zich goed verhoudt ten opzichte van de woning.
- Reclame-uitingen: reclame-uitingen op het bedrijfsgebouw zijn mogelijk. De uiting mag alleen aan de noordgevel worden toegepast en dient zich te verhouden tot de architectuur. De uiting is altijd bescheiden van omvang en daardoor van ondergeschikte betekenis in de beleving en verschijningsvorm van het gevelbeeld.

Bestemmingsplan
“ De Bleekerij 2015” met als enkelbestemming: “Bedrijf in de categorie I en II”, "specifieke bouwaanduiding-lettercode a" (Boekelose Stoomblekerij 47/49) een bedrijfswoning behorend bij het op hetzelfde perceel aanwezige bedrijf is toegestaan.

Koopsom
De koopsom is kosten koper, dat wil zeggen exclusief: 21% btw en overdrachtskosten (notaris en kadaster).

Verdere kosten zoals bouwkosten, terreininrichting, afvoer overtollige grond, honoraria architect en adviseurs, leges omgevingsvergunningen, eenmalige aansluitkosten van gas, water, elektra, riolering, CAI, telefoon/ internet, kosten in verband met de eventuele financiering; afsluitprovisie voor een hypothecaire geldlening, notariskosten van de hypothecaire geldlening, notariskosten van de hypotheekakte en het op de inschrijving van de hypotheek in het kadaster verschuldigde kadastraal recht van de woning zijn eveneens niet in de koopsom inbegrepen en komen voor rekening van koper. Afvoer van eventueel vrijkomende grond komt altijd voor rekening van koper.

Aanvaarding
Aanvaarding per direct beschikbaar.

Nieuw Wonen Twente
Nieuw Wonen Twente is dé nieuwbouwmakelaar van Twente met een zeer actueel en compleet beeld van de huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten (kavels en woningen) in de regio. Met behulp van je woonwensen kan Nieuw Wonen Twente je op de hoogte houden van, voor jou relevante, toekomstige nieuwbouwprojecten en deze projecten beter laten aansluiten op je vraag. Nieuw Wonen Twente is een initiatief van Thoma Post, Snelder Zijlstra en Ten Hag.
Nieuw Wonen Twente; Dé nieuwbouwmakelaar van Twente!

Woningtypes

Locatie

Prijslijst

Contactpersonen

  • Hanneke ten Hag-Effing Hanneke ten Hag-Effing Register Makelaar Taxateur Email Bellen
  • Stefan van den Berg Stefan van den Berg Nieuwbouwmakelaar / Nieuwbouwadviseur Email Bellen
Financiële check