De Brouwerij fase 2

Hengelo

Status
Verkocht

Woningen
32

Woonoppervlak
109-143m2

Kaveloppervlak
105-209m2

Omschrijving

Comfortabel wonen in een autoluwe buurt, dicht bij het centrum van Hengelo, in een woning met een bijzondere industriële uitstraling. Dat kan in nieuwbouwproject De Brouwerij. Op het voormalige terrein van de Hengelose Bierbrouwerij is de 2e fase in verkoop gegaan.

De 32 woningen van fase 2 liggen aan de zuidkant van het project en zijn verdeeld over vier woonblokken die met de achtertuinen grenzen aan een rustige binnenplaats. Doordat je de auto kwijt kunt op de binnenplaats, blijft de voorzijde van de meeste woningen autovrij. Bij een aantal woningen in blok 10 kan je parkeren op eigen terrein en bij de woningen in blok 11 heb je de mogelijkheid om direct voor de deur te parkeren. Alle woningen hebben een stoere architectuur die mooi aansluit bij de woningen van fase 1 en tegelijk een knipoog is naar het industriële verleden van deze plek. Blok 9 & 10 kijken uit over de beek die door de buurt kronkelt.

De woningen in de verschillende blokken variëren in grootte en architectuur. Kies jij voor een dwarskap of plat dak? Lekker veel slaapkamers of een extra grote woonkamer? De stadswoningen op De Brouwerij hebben een eigen karakter, maar samen vormen ze een mooie eenheid met een stoere uitstraling. De woningen zijn allemaal hoogwaardig afgewerkt, duurzaam, volledig gasloos en energiezuinig. Alle woningen hebben een eigen voortuin, en afhankelijk van de plek in het plan een kleine voortuin of Delftse stoep.

Op De Brouwerij woon je in een energiezuinige en gasloze nieuwbouwwoning met de binnenstad, kinderopvang, basisscholen Mikado en Paus Joannes XXIII, het groene Watertorenpark en de sportvelden bij het FBK-stadion binnen handbereik. Ook het treinstation van Hengelo is heel dichtbij. Je dagelijkse boodschappen haal je snel en makkelijk bij de supermarkt direct naast het plan. De ideale plek voor wie houdt van wat leven in de brouwerij.

WONINGTYPES

Blok 9 
Bouwnummers 46 t/m 54

De negen woningen van blok 9 zijn prachtig gelegen, aan het wandelpad en de beek. Door de middelste drie woningen een andere architectuur te geven, is er een gevarieerd straatbeeld ontstaan met een mooie symmetrie. Bouwnummers 46 t/m 48 en 52 t/m 54 hebben op de eerste verdieping drie slaapkamers. Bij bouwnummers 49 t/m 51 zijn dit twee slaapkamers, waarvan één zeer ruime masterbedroom met inloopkast. Op de tweede verdieping heb je dankzij het (grotendeels) platte dak genoeg ruimte om extra kamers te maken. De techniekruimte is een separate afgesloten ruimte.

Blok 10 
Bouwnummers 55 t/m 64

Blok 10 heeft een unieke architectuur gekregen die tegelijkertijd goed bij de andere woningen aansluit. Elke woning heeft een eigen dwarskap die de individuele woning benadrukt. Binnen het blok zijn variaties in steenkleur en raamindeling toegepast, met franse balkons. Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers. Optioneel kunnen twee slaapkamers samengevoegd worden tot één grote masterbedroom met inloopkast. De ruime zolder kan op verschillende manieren worden ingedeeld. Vanwege de dwarskap kijk je op zolder tot in de nok van de woning. Vanuit de woonkamer aan de voorzijde kijk je uit over de beek. Bij de bouwnummers 55 t/m 58 is er een parkeerplek voor je auto op de binnenplaats en bij de bouwnummers 59 t/m 64 parkeer je op eigen terrein.

Blok 11 
Bouwnummers 65 t/m 70

Blok 11 is het enige blok in deze fase waar je direct voor de deur kunt parkeren. De woonkamer ligt aan de tuinzijde. Met drie slaapkamers en een zolder die je naar wens kunt indelen heb je hier ruimte genoeg om heerlijk te leven. Bouwnummer 67 is iets naar voren geplaatst en heeft een in het oog springende dwarskap. Een frans balkon geeft deze woning extra cachet. Ook de andere woningen in het blok zijn met aandacht vormgegeven. Diverse details verwijzen naar het industriële karakter van de locatie.

Blok 12 
Bouwnummers 71 t/m 77

De zeven woningen van blok 12 zijn er in twee varianten, die duidelijk te onderscheiden zijn door de steenkleur, maar ook in raamindeling. De gemetselde dakkapellen zitten er in de basis op en de dakkapellen bij de bouwnummers 71, 72 en 73 zijn optioneel te kiezen. Deze twee karakters gaan heel goed samen in één woonblok. De woningen hebben allen nagenoeg dezelfde indeling, met een tuingerichte woonkamer, drie slaapkamers en een zolder die in te delen is naar wens. De grote ramen brengen veel licht in huis. In de achtertuin op het zuiden kun je de hele dag van de zon genieten.

De financiering is een belangrijk onderdeel bij de koop van een nieuwe woning. Heb je interesse in een woning op De Brouwerij in Hengelo? Dan ontvangen wij graag jouw financiële check zodra de verkoop is gestart. Voor meer informatie over een financiële check, kan je contact met ons opnemen!

Dit project verkopen wij collegiaal met Blik Makelaars.

Impressies

Woningtypes

Locatie

Prijslijst

Contactpersonen

  • Tahnee  Maarseveen Tahnee Maarseveen Kandidaat Register Makelaar Taxateur Email Bellen
  • Jet  Boonstra Jet Boonstra Assistent Register Makelaar Taxateur Email Bellen