Status
In verkoop
Types
0
Woningen
1
Plaats
Enschede

De Melkhal

Een unieke kans; bouw je droomhuis in hartje Enschede!

Wil je stads wonen en ga je voor een Statenpand of wil je met vrienden een twee-onder-één-kapwoning bouwen? Wil je liever meer ruimte om je heen? Dan ga je voor een vrijstaande woning in hartje Enschede. Bij De Melkhal kun je naar hartenlust bouwen op je eigen manier!

Zie je het al voor je?
Wonen, werken, ontmoeten en ontspannen met een vrije invulling van wonen? Bij De Melkhal woon je op een eigenzinnige plek met een verhaal.

De oude Melkhal van Enschede krijgt een nieuwe invulling. En hoe! Het plan is opgedeeld in twee locaties: de fabrieksruimte van de oude Melkhal, waar je straks onder één dak kunt eten, werken en genieten van een cultureel podium én de omliggende kavels voor de bouw van Statenpanden, stadsvilla’s, twee-onder-een-kapwoningen en loftementen.

Op het terrein van De Melkhal is volop bedrijvigheid om je de hele dag te kunnen vermaken. Hier ontstaat dé plek in Enschede waar je heerlijk kunt wonen, een lekker hapje kunt eten, doe je je boodschappen in de hipste en duurzaamste supermarkt van Twente en vind je prachtige werkateliers en moderne kantoren. Vanaf hier sta je met een paar tellen in de rijke binnenstad van Enschede en bovendien ben je ook nog eens op nog geen 5 minuten lopen van het station. Voor een frisse neus en een fijne wandeling hoef je ook niet lang te zoeken; rondom De Melkhal vind je ook nog eens drie prachtige parken en iets buiten de stad sta je al snel in het Twentse landschap. Mooi wonen noemen we dat!

Statenpanden
Woonlagen tot wel vier hoog, een fijne tuin én dakterras of een speelse split-level woonkamer. Het zijn slechts een handjevol opties van wat er mogelijk is bij De Melkhal. Hier bepaal je alles zelf, van de breedte van de woning tot waar welke kamers komen. Misschien zoek je het wel hogerop en kies je ervoor om je leefkeuken en woonkamer op de eerste verdieping te bouwen en de begane grond te gebruiken als garage, praktijkruimte of gastenverblijf. Je ziet het: veel vrijheid, dus veel om over na te denken.

Voor het bouwen van je droomhuis bij De Melkhal heb je de mogelijkheid om alle details van je woning zelf te bepalen. Jij bent de opdrachtgever, dus jij bepaalt. Voor de Statenpanden zijn circa 35 kavels beschikbaar. De meeste van deze kavels geven je alle bouwvrijheid, bij sommige kavels moeten de Statenpanden aan enkele basisvoorwaarden voldoen. Zie hiervoor het beeldkwaliteitsplan dat door de koper van de kavels en de gemeente is vastgesteld.

Stadsvilla's en twee-onder-één-kapwoning
Naast de bouw van de Statenpanden worden er ook kavels voor stadsvilla’s uitgegeven. Dit zijn vaste kavels, waar je een vrijstaande woning of een statige twee-onder-één-kapwoning kunt realiseren. Er is gekozen voor variatie in grootte; hierdoor is er voor elk wat wils. Je kunt bijvoorbeeld met vrienden kiezen voor een gave en grote twee-onder-één-kapwoning met een ruime tuin voor de kinderen. Of ga je juist voor een stadsvilla; lekker vrijstaand wonen op je eigen stukje grond. Je kunt zelfs een tweetal kavels voor een tweekapper combineren om een grote villa te maken. De mogelijkheden zijn oneindig. De ontwerp-vrijheid is ook hier weer ongekend. Veel is mogelijk, als het maar met smaak gebeurd!

De stadsbouwmeester gaat graag met je in gesprek over jouw ontwerp, en helpt je graag de ontwerpen te verbijzonderen. De woningen moeten uiteraard voldoen aan het vastgestelde beeldkwaliteitsplan.

Interesse?
Meer informatie kun je vinden o.a. vinden op de website van De Melkhal (www.melkhal-enschede.nl). De eerste toewijzingen en opties zijn gegeven, maar er zijn nog kavels beschikbaar. Je kunt je uiteraard nog steeds inschrijven. Voor bepaalde kavels zul je op de reservelijst komen, maar er zijn, voornamelijk aan de Raiffeisenstraat, nog kavels vrij. We horen graag van je!

Let op; het betreft hier impressiebeelden en derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Nieuw Wonen Twente is dé nieuwbouwmakelaar van Twente met een zeer actueel en compleet beeld van de huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten (kavels en woningen) in de regio. Met behulp van je woonwensen kan Nieuw Wonen Twente je op de hoogte houden van, voor jou relevante, toekomstige nieuwbouwprojecten en deze projecten beter laten aansluiten op je vraag.

Nieuw Wonen Twente; Dé nieuwbouwmakelaar van Twente!

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in Twente?

Ontvang elke twee weken een e-mail met het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten uit Twente.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken