Status
In verkoop
Types
1
Woningen
1
Plaats
Enschede

De Melkhal

Wil je stadswonen, bouw dan zelf een 'Statenpand' aan de Raiffeisenstraat in Enschede!

Zie je het al voor je?
Wonen, werken, ontmoeten en ontspannen met een vrije invulling van wonen? Bij De Melkhal woon je op een eigenzinnige plek met een verhaal.
Vanaf hier sta je met een paar tellen in de rijke binnenstad van Enschede en bovendien ben je op nog geen 5 minuten lopen van het station. Voor een frisse neus en een fijne wandeling hoef je ook niet lang te zoeken; rondom De Melkhal vind je drie prachtige parken en iets buiten de stad sta je al snel in het Twentse landschap. Mooi wonen noemen we dat!

Een Statenpand bouwen aan de Raiffeisenstraat ….
Woonlagen tot drie hoog, een fijne tuin én dakterras of een speelse split-level woonkamer. Het zijn slechts een handjevol opties van wat er mogelijk is bij De Melkhal. Hier bepaal je alles zelf, van de breedte van de woning tot waar welke kamers komen. Misschien zoek je het wel hogerop en kies je ervoor om je leefkeuken en woonkamer op de eerste verdieping te bouwen en de begane grond te gebruiken als garage, praktijkruimte of gastenverblijf. Je ziet het: veel vrijheid, dus veel om over na te denken.
_____________________________________________________________
REKENVOORBEELD VAN EEN STATENPAND AAN DE RAIFFEISSENSTRAAT

De kavels zijn 4 tot 7 meter breed beschikbaar, dit kan jezelf kiezen.
De diepte van de kavels daar zijn ca. 24 meter diep.

Betekent dat de grond vanaf ca. € 90.000,-- is te verwerven. Denk daarnaast nog aan onder andere de kosten voor architect, constructeur, sondering, leges etc. En uiteraard een post onvoorzien.

Afhankelijk van een basale, gemiddelde of luxe afwerking en de grootte (inhoud) van de woning, komen hier de kosten voor de bouw van de woning bij. Hiermee kom je op een bedrag uit tussen de € 325.000,-- tot € 450.000,--, afhankelijk van het aantal vierkante meter dat je bouwt en het opleveringsniveau. Uiteraard is dat aan jou en kun je dit het beste laten berekenen door een architect of een bureau (zie op de website bij partners) die je hierbij kunnen helpen. Let op, het betreft hier een indicatieve berekening.
_____________________________________________________________

Daarnaast zijn er nog enkele kavels voor een twee-onder-één-kap of vrijstaande woning beschikbaar.

Voor het bouwen van je droomhuis bij De Melkhal heb je de mogelijkheid om alle details van je woning zelf te bepalen. Jij bent de opdrachtgever, dus jij bepaalt. Voor de Statenpanden zijn nog meerdere kavels beschikbaar aan de Raiffeisenstraat. De meeste van deze kavels geven je veel bouwvrijheid, bij sommige kavels moeten de Statenpanden aan enkele basisvoorwaarden voldoen. Zie hiervoor het beeldkwaliteitsplan en het stedenbouwkundige plan op de website van de Melkhal-Enschede.

De stadsbouwmeester gaat graag met je in gesprek over jouw ontwerp, en helpt je graag de ontwerpen te verbijzonderen. De woningen moeten uiteraard voldoen aan het vastgestelde beeldkwaliteitsplan.

En je nieuwe huis komt in een gave nieuwe omgeving te staan! In het decor van de Boddenkamp, aan een sterk verbeterde Raiffeisenstraat. En bij de Melkhal, uiteraard, die wordt getransformeerd naar een multifunctioneel centrum. Wat kun je hier straks zoal kan vinden:
- De mooiste supermarkt van Twente, met tal van duurzame streekproducten
- Ruim 2.000 vierkante meter hippe, urbane kantoorruimte
- Een fantastisch restaurant met seizoensgebonden streekproducten
- Creatief ingevulde ambachtsruimtes
- Een hotel met 26 kamers
- En industrieel en bijzonder ingerichte verblijfs- en vergaderruimtes.
De wijk wordt in 2021 afgerond met 40 appartementen aan de overzijde van het parkeerveld.

Interesse?
Meer informatie kun je vinden o.a. vinden op de website van De Melkhal, er zijn nog kavels beschikbaar. Je kunt je nog steeds inschrijven. Voor bepaalde kavels kan je op de reservelijst komen, maar er zijn, voornamelijk aan de Raiffeisenstraat, nog kavels vrij. We horen graag van je!

Let op; het betreft hier impressiebeelden en derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Nieuw Wonen Twente is dé nieuwbouwmakelaar van Twente met een zeer actueel en compleet beeld van de huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten (kavels en woningen) in de regio. Met behulp van je woonwensen kan Nieuw Wonen Twente je op de hoogte houden van, voor jou relevante, toekomstige nieuwbouwprojecten en deze projecten beter laten aansluiten op je vraag.

Nieuw Wonen Twente; Dé nieuwbouwmakelaar van Twente!

Lees meer

Ilse Kleinheerenbrink Nieuwbouwspecialist | A-RMT
Caspar Branderhorst Nieuwbouwspecialist | RMT

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in Twente?

Ontvang elke twee weken een e-mail met het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten uit Twente.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken