Terug naar het overzicht
enschede-de-kop-ontwikkelt

Enschede | De Kop ontwikkelt!

Het gebied De Kop in Enschede is in ontwikkeling. Vier nieuwe gebouwen steken straks boven Enschede uit. Voordat er met de bouw wordt gestart, wordt er gewerkt aan de straten en het groen van het gebied De Kop. Langs de nieuw in te richten straten worden maar liefst 162 bomen geplant! Gemeente Enschede wil een groene, aantrekkelijke én beter bereikbare entree voor de binnenstad creëren. De Kop gaat Enschede straks trots maken!

Lees hier alles over de bereikbaarheid en omleiding in het projectgebied.

Woontorens

In projectgebied De Kop worden, naast alle wegwerkzaamheden, vier woontorens gebouwd. Hier kun je straks prachtig wonen in een unieke omgeving, vlakbij de binnenstad van Enschede. Met de keuze voor woontorens wordt er een nieuw woonconcept toegevoegd aan de bruisende binnenstad. Inmiddels wordt op de plek waar de woontorens komen, al hard gewerkt aan het herinrichten van de openbare ruimte. De vier woontorens en de overige ruimte zullen, naast kantoren en horeca, bestaan uit meer dan 500 appartementen voor jong en oud. Duurzaamheid krijgt een invulling, want zo zullen bijvoorbeeld materialen worden hergebruikt, zal er gasloos worden gebouwd en zullen laadpalen worden voorzien voor elektrische wagens. Bovendien wordt de gehele locatie autoluw en rijdt de bus via de randen van het woongebied.

Planning Haaksbergerstraat

In juni is gestart met de herinrichting van de openbare ruimte in en rondom het projectgebied De Kop. De eerste fase is daarmee van start. Deze bestaat uit een gedeelte van de Haaksbergerstraat (rotonde tot afslag MST), de Ripperdastraat, de rotonde en het verleggen en vernieuwen van kabels en leidingen in het gebied. Deze werkzaamheden worden in 2020 voortgezet en duren tot de zomer. Daarna volgen de werkzaamheden aan de tweede fase van de Haaksbergerstraat vanaf de afslag met het MST tot en met de rotonde met de Zuiderval.
 
Het tweede gedeelte van de Haaksbergerstraat stond als laatste fase van het project gepland. Er is besloten om deze werkzaamheden naar voren te halen. De werkzaamheden van fase 1 stoppen namelijk halverwege de Haaksbergerstraat ter hoogte van de afslag met het MST. De busbaan wordt in de eerste fase naar het midden van het wegdek gebracht. Gemeente Enschede wil zo snel mogelijk de rest van de Haaksbergerstraat op dezelfde manier inrichten, zodat de verkeerssituatie duidelijk is.

Bovendien is de Haaksbergerstraat een belangrijke invalsweg voor auto’s, bussen en hulpdiensten. Werkzaamheden aan deze belangrijke verkeersaders wil de gemeente zo snel mogelijk afronden om de verkeershinder te beperken. Daarnaast is het voor ondernemers en omwonenden prettig als de werkzaamheden direct na elkaar plaatsvinden in verband met overlast en beperkte bereikbaarheid.

De omgeving van de Haaksbergerstraat kent waterproblematiek bij hevige regenbuien. Het is één van de grote knelpunten in de stad die gemeente Enschede snel wil aanpakken. Bij de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat wordt er gelijk een waterberging aangelegd. Bekijk de video om meer te weten te komen over alles wat er staat te gebeuren rondom deze wegwerkzaamheden.

Wil jij graag volledig op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de wegwerkzaamheden en de woontorens? Schijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief door een mail te sturen naar dekop@enschede.nl.

De Bataafse Kamp
26 november 2022
Bouwkavels De Braakweg
24 november 2022
Hoog op Zuid in Enschede
24 november 2022
De Brouwerij fase 2
22 november 2022
De Smelterij in Hengelo
18 november 2022
Woningbouw O&K
17 november 2022
Cortile fase 2
16 november 2022
Newtonpark fase 1
13 november 2022
Wilhelminastraat in Enschede
11 november 2022
Kruizemunt 18 in Vroomshoop
10 november 2022
TEX Buitengewoon
08 november 2022
Het Mozaïek
05 november 2022
Hoop op Zuid
02 november 2022

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in Twente?

Ontvang elke twee weken een e-mail met het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten uit Twente.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken
Kunnen we helpen?
Kunnen we helpen?

Hallo! Kun je alles vinden?

Wij staan graag voor je klaar als je nog aanvullende vragen hebt! Log in op de accountomgeving om te chatten met een van onze medewerkers.

Chat met een medewerker