19 oktober 2021

Van Aldi naar Toscane? Op dit Enschedese plekje woon je straks in Italiaanse sferen

Ilse, één van onze nieuwbouwspecialisten, is door de Tubantia geïnterviewd over het Enschedese nieuwbouwproject Il Villaggio. Benieuwd naar het interview? Lees het hieronder!


Il Villaggio, heet het nieuwbouwproject. Een prachtige naam voor 23 nieuwe stadswoningen op de hoek van de Deurningerstraat en de Kottendijk. Wonen in Toscaanse sfeer, maar dan in Enschede, zo wordt gezegd. De animo is groot.

Eerlijk is eerlijk: je hebt er wel een beetje verbeeldingskracht voor nodig. Op de plek waar decennia lang grootgrutter Aldi zat, vind je nu nog niet veel meer dan een paar bouwhekken en spandoeken. Sinds de supermarkt naar Schuttersveld verhuisde, ligt het terrein braak. Maar dat duurt niet lang meer. Aan de kop van de populaire wijk Boddenkamp begint Hegeman Ontwikkeling uit Almelo straks met de bouw van 23 ‘stoere stadswoningen’. „Het wordt totaal anders”, belooft Ilse Kleinheerenbrink van Nieuw Wonen Twente. 

475.000 - 625.000 euro

‘Dat Italiaanse levensgevoel van zo’n eeuwenoud Toscaans dorp. La dolce vita. Maar dan onder de zon van Enschede, met het wooncomfort van nu. Dat is Il Villaggio’, staat op de website van dit nieuwbouwproject. De ‘stoere stadswoningen’ liggen straks aan een kronkelende autovrije binnenstraat. De woningen hebben een woonoppervlakte vanaf 135 vierkante meter en één of twee privéparkeerplaatsen. Huizen die grenzen aan de Deurningerstraat en de busbaan krijgen extra hoge plafonds. Prijzen variëren van 475.000 tot 625.000 euro vrij op naam. 

Marketingklets

Er is enorm veel animo voor Il Villaggio, ofwel ‘het dorp’. Kleinheerenbrink: „Alle bouwnummers staan onder optie.” De vraag naar deze woningen blijkt groter dan het aanbod, dus er zullen waarschijnlijk mensen moeten worden teleurgesteld. Inschrijven kan niet meer. Online reageert niet iedereen even positief. En dan gaat het vooral om de keuze voor de naam Il Villaggio. ‘Marketingklets’, ‘Weinig Toscane aan’, ‘Wat een quatsch’, ‘Hoe verzinnen ze het’, reageren verschillende mensen op Twitter. Kleinheerenbrink kan de keuze toelichten.

2022 

Je ziet het volgens haar onder meer terug in de keuze voor de stenen, de beplanting en de inrichting van het binnenplein. „Om belangstellenden een idee te geven is op de locatie al een stukje muur gemetseld. Het metselwerk doet straks denken aan die Italiaanse stadsmuren. Het Italiaanse karakter ga je hier straks ook echt wel terugzien op de binnenstraat.” 

De verwachting is dat er in het tweede of derde kwartaal van 2022 wordt begonnen met de bouw. 

Bron: Tubantia