26 oktober 2021

Nieuwbouwproject in Vriezenveen!

In Vriezenveen wordt een nieuw, eigentijds én knus woonbuurtje gerealiseerd, Het Mozaïek. Vlakbij de dorpskern en alle voorzieningen. Je kunt je woning indeling naar jouw woonwens; wonen zoals je wilt noemen we dat. Over een tijdje gaan wij in samenwerking met Oosterhave Makelaars in verkoop met deze woningen, want Novito heeft namelijk de ontwikkelcompetitie rondom Het Mozaïek gewonnen. Benieuwd waarom? Lees het hieronder.  


Het team bestaande uit: Novito, IAA Architect en ontwikkelaar Twickelborg Vastgoed heeft de ontwikkelcompetitie voor de nieuwe woonwijk het Mozaïek gewonnen. Zij mogen 16 levensloopbestendige woningen in het Mozaïek ontwikkelen. Wethouder Roel Koster is tevreden met de uitslag: “Het plan is eigentijds en duurzaam, en toch ook echt Vriezenveens. Zowel jong als oud kunnen hier heel prettig wonen”.

De gemeente Twenterand heeft voor de nieuwe woonwijk Het Mozaïek een ontwikkelcompetitie uitgeschreven. Over de ontwikkelcompetitie zegt wethouder Koster het volgende: “We hebben veel verrassende en mooie plannen binnengekregen. Het toont aan dat wij binnen de gemeente en regio ontzettend veel kundige ontwikkelaars en bouwers hebben”.

Onafhankelijke jury
Twaalf ontwikkelaars zijn uitgedaagd om een mooi en duurzaam plan te ontwikkelen voor het Mozaïek. Een onafhankelijke jury heeft het beste plan gekozen. De competitie bestond uit twee rondes. In de eerste ronde werd een visie met referentiebeelden gevraagd. Daar heeft de jury drie plannen uitgekozen die verder uitgewerkt mochten worden. In de tweede ronde hebben de drie overgebleven partijen een schetsontwerp ingediend.  De onafhankelijke jury heeft het plan van Novito en partners als winnaar aangewezen. De jury: ‘het plan ”Oude stijl in een nieuw jas” gaat in op de wensen van de verschillende doelgroepen, zeker bezien vanuit de aanpasbaarheid van de woningen aan toekomstige wensen. De architectuur oogt tijdloos en heeft door de specifieke materiaalkeuze een open uitstraling.’

Niek Nijenhuis van Novito: “Wij zijn er trots dat we het winnende ontwerp hebben ingediend en met de mooie beoordeling van de jury. Wij kijken er naar uit om deze woningen in Vriezenveen te realiseren.”

Meer informatie rondom Het Mozaïek volgt via Oosterhave Makelaars (Robert van 't Oever) en Nieuw Wonen Twente (Hanneke ten Hag).

Inschrijven voor de specifieke nieuwsbrieven over Het Mozaïek, zodat je geen nieuws mist? Klik hier en klik vervolgens op 'Ik heb belangstelling'.