Terug naar het overzicht
in-7-stappen-op-weg-naar-jouw-nieuwbouwwoning

In 7 stappen op weg naar jouw nieuwbouwwoning!

Droom jij ook van een nieuw thuis waar alles helemaal nieuw is en ben je benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Met deze 7 stappen bereiden wij jou alvast voor!


Stap 1 | Bepaal hoe jij wilt wonen
Hoe ga jij je nieuwe huis betrekken? Alleen, met z'n tweeën of juist met een groot gezin? Wil je onderhoudsvriendelijk wonen en met lage energielasten? Richt jij je nieuwe huis in met een goede thuiswerkplek? Wil je in de levendige binnenstad wonen of juist in een rustige kindvriendelijke woonwijk?

Op onze website kun je een account aanmaken en je woonwensen aan ons doorgeven. Met jouw woonwensen en de woonwensen van andere nieuwbouwzoekers kunnen we ervoor zorgen dat nieuwbouwprojecten steeds beter aansluiten op de vraag van de markt. Bovendien brengen we je als eerste op de hoogte van nieuwbouwprojecten die bij jou passen.

Stap 2 | Ontdek je financiële mogelijkheden
Wat je kunt besteden aan een nieuw huis is afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie. Salaris en eigen geld zijn hierbij belangrijk, maar ook de eventuele overwaarde van je huidige woning. Eén van onze hypotheekadviseurs vertelt je graag wat jouw mogelijkheden zijn. Met de hypotheek, en samen met je eigen geld en de eventuele overwaarde van je huidige woning, moet je namelijk ook de bijkomende kosten kunnen betalen.

Stap 3 | Verken de nieuwbouwprojecten
Nadat je weet wat jouw mogelijkheden zijn, kun je gerichter op zoek naar je droomwoning. Op onze website vind je het meest actuele aanbod aan nieuwbouwwoningen en vrije kavels in Twente. Je leest hier meer informatie over het nieuwbouwproject en kunt bijvoorbeeld de verschillende woningtypes bekijken. Soms kun je op de website de verkoopbrochure al downloaden. Onze makelaars helpen je graag bij het vinden van jouw droomwoning.

Stap 4 | Een persoonlijk gesprek met een nieuwbouwspecialist
Als je jouw droomwoning hebt gevonden, je weet wat je financiële mogelijkheden zijn en je hebt een optie gekregen op deze woning, dan plant Margreth of Kirsten (onze binnendienst) een persoonlijk gesprek met één van onze nieuwbouwspecialisten voor je in. In dat gesprek bespreekt de nieuwbouwspecialist samen met jou alle verkoopstukken, zoals de bouwtekeningen, de brochure, de optiemogelijkheden (bijv. een uitbouw of grotere badkamer) en je persoonlijke wensen.

Stap 5 | Het contract tekenen
Nadat je goed over je optie op de nieuwbouwwoning hebt nagedacht en zeker weet dat dit je droomhuis moet worden, ga je het koopcontract tekenen. Bij nieuwbouwwoningen wordt dat de koop-/aannemingsovereenkomst genoemd. Hierin zijn de rechten en plichten van jezelf en die van de bouwondernemer geregeld. Deze overeenkomst nemen we natuurlijk uitgebreid met je door om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je voor tekent. Zodra je de handtekening hebt gezet, is de koop definitief. Je kunt er dan alleen nog vanaf als je een beroep doet op de ontbindende voorwaarden of de bedenktijd.

Stap 6 | Hoera bouwen maar!
Contract getekend? Het kan soms even duren voordat je huis daadwerkelijk wordt gebouwd. De projectontwikkelaar begint meestal pas met bouwen als 75% van de huizen verkocht zijn. De overeenkomst komt dus even in de ijskast van de makelaar te liggen zolang er nog niet genoeg huizen verkocht zijn. In de tussentijd kun je met de kopersbegeleider bespreken of je nog meerwerkwensen hebt en of je nog iets veranderd wilt hebben.

Zijn er voldoende huizen verkocht? Dan ontvang je de HOERA-brief van de projectontwikkelaar! Dat betekent dat de bouw kan starten. In de brief staat vermeld wanneer de bouw precies start en wanneer je naar de notaris kan. Maak zo snel mogelijk een afspraak bij de notaris. Dit is belangrijk, want als de bouw al is gestart en je nog een afspraak bij de notaris moet maken, kan het zijn dat je bouwrente moet betalen. De bouwrente stopt altijd op de dag dat je tekent bij de notaris voor de koop van je huis en je hypotheek.

Tijdens de bouwfase moet de ondernemer je huis opleveren binnen de periode zoals afgesproken in de koop-/ aannemingsovereenkomst. Je betaalt de ondernemers tijdens de bouw in termijnen. Ondertussen krijg je tussentijds op uitnodiging de mogelijkheid om te kijken op de bouwplaats. Zo wordt je nieuwe huis steeds meer je thuis.

Stap 7 | En dan is het eindelijk het moment daar…
Als de bouw is afgerond, wordt je huis opgeleverd. Voor de echte oplevering, krijg je een vooroplevering. Mocht het nodig zijn, dan kunnen er voor de definitieve oplevering nog punten worden verholpen. Naast het formele moment waarbij je de sleutel krijgt van de woning, is dit natuurlijk ook een feestelijke gebeurtenis, want nu ga je van dromen naar wonen!

Wil je meer weten of graag eens in gesprek met één van onze nieuwbouwspecialisten, neem dan eens contact met ons op.

De Bataafse Kamp
26 november 2022
Bouwkavels De Braakweg
24 november 2022
Hoog op Zuid in Enschede
24 november 2022
De Brouwerij fase 2
22 november 2022
De Smelterij in Hengelo
18 november 2022
Woningbouw O&K
17 november 2022
Cortile fase 2
16 november 2022
Newtonpark fase 1
13 november 2022
Wilhelminastraat in Enschede
11 november 2022
Kruizemunt 18 in Vroomshoop
10 november 2022
TEX Buitengewoon
08 november 2022
Het Mozaïek
05 november 2022
Hoop op Zuid
02 november 2022

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in Twente?

Ontvang elke twee weken een e-mail met het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten uit Twente.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken
Kunnen we helpen?
Kunnen we helpen?

Hallo! Kun je alles vinden?

Wij staan graag voor je klaar als je nog aanvullende vragen hebt! Log in op de accountomgeving om te chatten met een van onze medewerkers.

Chat met een medewerker