Terug naar het overzicht
5-voordelen-van-een-nieuwbouwwoning

5 voordelen van een nieuwbouwwoning!

Twijfel jij tussen het kopen van een bestaande woning en een nieuwbouwwoning? Het heerlijke aan een nieuwbouwhuis is dat alles fonkelnieuw is én dat jij de eerste bewoner bent. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel; wij hebben hieronder nog eens 5 voordelen van nieuwbouw voor je op een rijtje gezet.


Voordeel 1 | Super duurzaam
Vergeleken met een bestaande woning, is een nieuwbouwwoning een stuk duurzamer en voldoet deze aan de laatste BENG-eisen. BENG staat voor ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’ en betekent dat de woning gasloos is, voorzien is van een warmtepomp, zonnepanelen én HR++ beglazing! Bovendien wordt een nieuwbouwhuis ook steeds vaker met duurzame materialen gebouwd. Zo draag je bij aan een beter milieu!

Wil je meer weten over BENG-eisen? Lees dan deze blog.

Voordeel 2 | Helemaal naar jouw smaak
Jij bent de eerste bewoner en dat betekent dat jij jouw nieuwe thuis precies zo kunt inrichten zoals jij wilt. Bovendien is er grote kans dat je nieuwbouwwoning verschillende indelings- en uitbreidingsopties heeft. In nieuwbouwtermen noem je dit meer- en minderwerkopties. De meer- en minderopties bespreek je met de kopersbegeleider van het nieuwbouwproject nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend.

Voordeel 3 | Weinig onderhoudskosten
Je gaat wonen in een woning die helemaal nieuw is en gebouwd is met bouwmaterialen die door de jaren heen flink verbeterd zijn. Het fijne daaraan is dat jij de eerste jaren kunt genieten van lage tot geen onderhoudskosten.

Voordeel 4 | Financieel aantrekkelijk
De verhitte woningmarkt van dit moment, ‘dwingt’ jou om flink over te bieden op een bestaande woning. Dat betekent dat je een hogere prijs betaald dan de daadwerkelijke vraagprijs. Een nieuwbouwwoning koop je in de meeste gevallen voor een vaste prijs vrij op naam. Bovendien hoef je ook geen overdrachtsbelasting, taxatiekosten en makelaarskosten te betalen, want een nieuwbouwwoning heeft nog geen andere eigenaar gehad. Is dat even prettig!

Voordeel 5 | Speciale hypotheek
Een hypotheek voor een nieuwbouwhuis is een andere hypotheek dan een hypotheek van een bestaande woning. Zo heb je voor een hypotheek bij een nieuwbouwhuis te maken met bouwrente, eventuele dubbele woonlasten tijdens de bouw en een bouwdepot. Bovendien geniet je van een betere rente dan bij het afsluiten voor een hypotheek op een bestaande woning.

Wil je meer weten over de stappen die je zet op weg naar een nieuwbouwwoning? Lees dan onze blog ‘In 7 stappen op weg naar jouw nieuwbouwhuis’.

Het Lagerhuis in Enschede
05 oktober 2022
Het is dierendag
04 oktober 2022
de Brouwerij in Hengelo
02 oktober 2022
Newtonpark fase 1
01 oktober 2022
Esreyn Hengelo
01 oktober 2022
Esreyn Hengelo
27 september 2022
Il Villaggio
27 september 2022
Il Villaggio
22 september 2022
Het Mozaïek
15 september 2022
Hof van Borne fase 3
14 september 2022
Cortile fase 2
11 september 2022
Jannink in Enschede
08 september 2022
Tetem4
06 september 2022
Hof van Borne fase 3
02 september 2022

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in Twente?

Ontvang elke twee weken een e-mail met het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten uit Twente.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken
Kunnen we helpen?
Kunnen we helpen?

Hallo! Kun je alles vinden?

Wij staan graag voor je klaar als je nog aanvullende vragen hebt! Log in op de accountomgeving om te chatten met een van onze medewerkers.

Chat met een medewerker