Operahof

OPERAHOF
Het plan Operahof is een splinternieuw stukje Enschede op de plek van de voormalige Nationale Reisopera, gelegen op de hoek van de Javastraat en de Perikweg. Je woont hier nieuw en comfortabel, maar met alle gemakken en gezelligheid van een bestaande buurt. Het plan bestaat uit 43 robuuste woningen in verschillende types: er zijn ruime twee-onder-één-kap woningen, hoek- en middenwoningen en vrije kavels waarop via CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) gebouwd mag worden. De woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal! Het wordt een gevarieerde wijk met een leuke mix van bewoners. Jong, oud, gezinnen, stellen en singles; iedereen voelt zich hier thuis.

FANTASTISCHE LIGGING
Een ideale locatie! Want je woont hier in een gezellige buurt, binnen de Singel, op loopafstand van het centrum. Het is hier heerlijk wonen in de luwte, met de stad nabij. In de directe nabijheid van Operahof vind je alles wat je dagelijks nodig hebt. Supermarkten, speciaalzaken, horeca, scholen, sportverenigingen en zwembad Aquadrome… het is allemaal dichtbij! Je loopt zo naar de Kuipersdijk waar je je boodschappen kunt doen bij de supermarkt, maar waar je ook terecht kunt voor minder dagelijkse zaken zoals een banketbakker, pizzeria, schoenmaker en kapper. Nog uitgebreider shoppen? Binnen 5 minuten sta je op het Van Heekplein. Een kopje koffie op een terrasje, even naar de gezellige markt of een avondje uit? Je kunt de auto thuis laten!

STOER EN GEVARIEERD
Het project bestaat uit 43 robuuste woningen in verschillende types: er zijn zeer ruime rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen in verschillende varianten en vrije kavels waarop via CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) gebouwd mag worden. De 43 woningen staan in een besloten hofje zodat ze echt een buurtje op zich vormen. De twee-onder-een-kapwoningen staan door het hele plangebied heen, de rijwoningen staan midden in het hof en de kavels voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap liggen aan de Floresstraat.

De architectuur van de woningen is stoer en robuust en sluit perfect aan bij de bestaande bebouwing. Veel variatie in steenkleur en gevelvorm zorgt voor een afwisselend straatbeeld, waarbij subtiele accenten in het metselwerk de woningen karakter geven.

ENERGIENEUTRAAL WONEN
Alle woningen in Operahof zijn energieneutraal. Ze hebben een EPC (energie prestatie coëfficiënt) van 0 wat betekent dat de woning in principe net zo veel energie opwekt als gebruikt. Deze goede score wordt bereikt door onder andere optimale isolatie en het gebruik van zonnepanelen.

GASLOOS WONEN
Operahof is volledig gasloos en sluit daarmee aan bij het wonen van de toekomst. Nederland ondergaat de komende jaren een energietransitie. Het aardgas wordt afgebouwd en we gaan over op hernieuwbare energie. Er zijn verschillende manieren om een woning gasloos te maken, in Operahof gebruiken we de lucht/water warmtepomp. Dit is een beproefd en veilig systeem dat zorgt voor de verwarming van het huis en het warme water uit de kranen (tapwater).

Wil jij ook ruim, duurzaam én voordelig wonen? Schrijf je dan nu in via www.operahof.nl en blijf op de hoogte!
Lees meer...

Nieuws over Operahof

Website Operahof voorzien van nieuwe informatie!

De website van Operahof Enschede is voorzien van extra informatie! Heb jij het al gezien? 

Lees verder

Vernieuwde website Operahof Enschede live!

Sinds deze week staat de vernieuwde website van Operahof Enschede live.

Het nieuwbouwproject Operahof bestaat uit 43 robuuste woningen die gerealiseerd worden op de plek van de voormalige Nederlandse Reisopera en op loopafstand van het centrum van Enschede. 

Lees verder

Voorzieningen

icon-ov

Openbaar vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Madioenstraat
195 m
Bushalte Bankastraat
225 m
Bushalte Varviksingel
341 m
Bushalte Soendastraat
411 m
Bushalte Aquadrome
423 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Al Ummah
213 m
Prinseschool
685 m
Drakensteyn
715 m
Bibliotheek Enschede
919 m
Bonhoeffer College
1.52 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Media Markt
679 m
Jeans Centre
679 m
Vodafone
679 m
KPN Winkel
679 m
Lidl
727 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Etos
615 m
Centrumapotheek
657 m
Rituals
679 m
Kruidvat
685 m
Douglas
894 m
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


Of neem contact op met onze makelaar