Cortile 23 Royale, statige herenhuizen in het centrum van Oldenzaal

CORTILE: 23 Royale statige herenhuizen

Chique woningen te koop in het centrum van Oldenzaal. Herenhuizen, stadsvilla’s en split-level woningen. Nieuwbouw in historisch centrum. Ontdek de woningtypen.

Wonen aan een binnenhof
Bijzondere huizen, te koop in Oldenzaal! Kies voor een statig en royaal herenhuis. Een unieke en eigentijdse stadsvilla. Of voor een eigenzinnige, chique split-level woning. Je woont er op een prachtige plek aan een binnenhof, op loopafstand van het historisch centrum van Oldenzaal.

Karaktervolle, ambachtelijke details
De woningen hebben karakter. Dit dankzij de toepassing van diverse tinten metselwerk in een warme, roodbruine steen. De ambachtelijke details geven een ingetogen chique uitstraling. Zoals: de verhoogde begane grond, de hoge smalle ramen met diepe negges, de rijke daklijst, de eikenhouten voordeur, de gemetselde penanten, de sluitstenen en de horizontale spekbanden. De materialen verouderen mooi, zodat de woningen over 100 jaar nog steeds dezelfde monumentale sfeer en uitstraling hebben. De woningen zijn gasloos en energiezuinig!

Lange pergola
De overgang van de hof naar de tuinen is vormgegeven met een lange pergola. De klimplanten vormen hier samen met de overige planten de groene oase voor de bewoners van Cortile. De bestrating van de hof bestaat uit gebakken klinkers en wordt volledig aangelegd.

Hoe woon jij graag? Cortile biedt volop variatie. Kies uit deze drie woningtypen:

Het statige en royale koopmanshuis
De elf XL familiehuizen (type A, A1, B, C en C1) komen aan de Gasthuisstraat. Groot, licht en mogelijkheden te over om deze woning van maar liefst vier verdiepingen (!) in te delen en in te richten naar je eigen smaak en stijl. Inclusief woonkeuken en tweede badkamer!

Unieke en eigentijdse stadsvilla’s
De drie stadsvilla’s (type P) komen aan de Pastoriestraat en alleen de begane grond is al meer dan 100 m2! Je hebt hier veel indelingsvrijheid. En: een ultiem binnen-buitengevoel. Dit dankzij de drie ramen aan de tuinzijde en de bijna 10 meter brede gevel.

Eigenzinnige en chique split-level woning
De negen split-level woningen (type B1 en D) hebben een heerlijk terras op het zuiden. Het niveauverschil geeft de begane grond een speels en eigenzinnig karakter. Je kunt de keuken plaatsen waar jij wilt. Het hoge plafond zorgt voor veel lichtinval en geeft dat ruimtelijke gevoel.

Locatie: de voormalige huishoudschool
Op loopafstand van Oldenzaal-centrum
Cortile wordt gebouwd op loopafstand van Oldenzaal-centrum, op een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis. Het is de plek waar ooit huishoudschool Mater Dei stond. In 1920 gesticht door de zusters Franciscanessen van Heythuysen. Een begrip in Oldenzaal.

Het schoolgebouw werd in 1954 gerealiseerd en is inmiddels gesloopt. In de driehoek Gasthuisstraat -Pastoriestraat - Zuidwal wordt met de bouw van de statige panden van Cortile een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de historie van de locatie. Een plek waar je als toekomstige bewoner mooie nieuwe herinneringen maakt. Of je nu thuis geniet van een kop koffie in jouw tuin, of ’s avonds nog even naar de stad loopt, met dit unieke project haal je het maximale uit jezelf, je woning en uit de binnenstad van Oldenzaal.

Historisch stadscentrum Oldenzaal
Oldenzaal is een levendige stad met een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stadsrechten dateren van het jaar 1260 en daarmee is Oldenzaal zelfs de eerste plaats in Twente die stadsrechten kreeg. Deze historie vind je op verschillende plekken terug in de stad in gebouwen als het Oude Raadhuis van Plechelmus, het Palthehuis en het JW Racerhuis.

Bijzondere winkels
Het rijke en ondernemende verleden van Oldenzaal vind je terug in het heden. Gezellige terrassen nodigen uit tot lange zomeravonden en mooie ontmoetingen met vrienden en familie. In de historische straatjes vind je bijzondere winkels en eigentijdse horecagelegenheden. Jonge ondernemers leggen met veel enthousiasme en liefde voor hun vak hun gasten in de watten. Of het nu een heerlijke latte macchiato is, bereid door een kundige barista of een verfijnd driegangenmenu in een van de vele restaurants, als levensgenieter en fijnproever kun je in Oldenzaal je hart ophalen.

Verdere informatie en tekeningen van dit fantastische plan vind je ook op de site van het plan Cortile (www.cortileoldenzaal.nl). Laat je verrassen, informeren en vooral inspireren door Cortile! Bij vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen!

Nieuw Wonen Twente is dé nieuwbouwmakelaar van Twente met een zeer actueel en compleet beeld van de huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten (kavels en woningen) in de regio. Met behulp van je woonwensen kan Nieuw Wonen Twente je op de hoogte houden van, voor jou relevante, toekomstige nieuwbouwprojecten en deze projecten beter laten aansluiten op je vraag.

Nieuw Wonen Twente; Dé nieuwbouwmakelaar van Twente!
Lees meer...

Nieuws over Cortile 23 Royale, statige herenhuizen in het centrum van Oldenzaal

Nieuw bij Cortile Oldenzaal

Bij de stadvilla's binnen het nieuwbouwplan Cortile  is het nu - optioneel - mogelijk om te kiezen voor baden en slapen op de begane grond!

Lees verder

Tijdelijke pop-up store voor Cortile!

Heb jij de start verkoop gemist? Geen probleem. In onze pop-up store aan de Deurningerstraat 4 in Oldenzaal staan wij de komende 2 weken voor je klaar om je uitgebreid te informeren over dit project! 

Lees verder

Start Verkoop Cortile

19 april is het letterlijk Goede Vrijdag! Want deze middag gaan wij van start met de verkoop van dit bijzondere project, de 23 statige herenhuizen "Cortile" in Oldenzaal. Van 17.00 tot 19.00 uur ben je van harte welkom bij Cube, aan het Sint Plechelmusplein 5 in Oldenzaal. 

Lees verder

Voorzieningen

icon-ov

Openbaar vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Vos de Waelstraat
354 m
Bushalte Ganzenmarkt
388 m
Bushalte Hofmeijerstraat
451 m
Bushalte Hyacintstraat
458 m
Bushalte Tijgaardenstraat
462 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Openbare Bibliotheek Oldenzaal
410 m
Twents Carmel College (loc. Potskamp)
412 m
Nutsschool voor basisonderwijs
646 m
Franciscusschool
918 m
Twents Carmel College
1.13 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Lidl
68 m
Jumbo
202 m
Rabobank
246 m
VVV
340 m
Aldi
772 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Schepers
200 m
Apotheek Hasseler Es
7.64 km
Mdig Apotheek Teylers
7.66 km
Etos
8.12 km
Apotheek Denekamp
8.45 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


Of neem contact op met onze makelaar