Van dromen naar wonen

Het is spannend om een nieuwbouwwoning te kopen. Je kunt niet vooraf door het huis lopen om te kijken of het je aanspreekt en soms is het zelfs niet mogelijk om te bekijken hoe de buurt eruit ziet, omdat ook de buurt nog gebouwd moet worden. Vanuit persoonlijke aandacht voor jou, denken we met je mee, beantwoorden we je wensen, je vragen, maar ook je twijfels. We luisteren naar jou en we inventariseren samen hoe jouw droomwoning, jouw toekomst er uit moet zien. We geven je graag inzicht in hoe een nieuwbouwproces verloopt.

Stap 1
Stap 1

Jouw mogelijkheden

Wat je kunt besteden aan een nieuw huis is afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie. Salaris en eigen geld zijn hierbij belangrijk, maar ook de eventuele overwaarde van je huidige woning. Eén van onze erkende hypotheekadviseurs vertelt je graag wat jouw mogelijkheden zijn. Met de hypotheek, en samen met je eigen geld en de eventuele overwaarde van je huidige woning, moet je namelijk ook de bijkomende kosten kunnen betalen. Denk bij bijkomende kosten aan: advies- en bemiddelingskosten van de hypotheekadviseur, aanvragen van de NHG, overbruggingskrediet, notariskosten, maar ook rente tijdens de bouw en meer- en minderwerk.

Stap 2
Stap 2

Op zoek naar je droomwoning

Op onze website vind je het meest actuele aanbod aan nieuwbouwwoningen en vrije kavels in Twente. Je leest hier meer informatie over het nieuwbouwproject en kunt bijvoorbeeld de verschillende woningtypes bekijken. Soms kun je op de website de verkoopbrochure al downloaden. Onze makelaars helpen je graag bij het vinden van jouw droomwoning.

Stap 3
Stap 3

Persoonlijk gesprek

Als je jouw droomwoning hebt gevonden en je hebt een optie gekregen op deze woning, dan plant onze makelaar een persoonlijk gesprek in. Deze makelaar bespreekt dan samen met jou alle verkoopstukken, zoals de bouwtekeningen, de brochure, de optiemogelijkheden (bijv. een uitbouw of grotere badkamer) en je persoonlijke wensen.

Stap 4
Stap 4

Contract tekenen

Het koopcontract wordt bij nieuwbouwwoningen  de koop-/aanneemovereenkomst genoemd.  Hierin zijn de rechten en plichten van jezelf en die van de bouwondernemer geregeld. Zodra je de handtekening hebt gezet, is de koop definitief.  Je kunt er dan alleen nog vanaf als je een beroep doet op de ontbindende voorwaarden of de bedenktijd.

Stap 5
Stap 5

Een hypotheek die bij jou past

De hypotheek voor een nieuwbouwwoning verschilt van een hypotheek voor een bestaande woning. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met bouwrente,  eventuele dubbele woonlasten tijdens de bouw en een bouwdepot. Bij een bouwdepot stort de hypotheekverstrekker het geld op een geblokkeerde bankrekening waarvan vervolgens de termijnen en het meerwerk betaald kunnen worden.

Stap 6
Stap 6

De bouw van je huis

Tijdens de bouwfase moet de ondernemer jouw appartement of woning opleveren binnen de periode zoals afgesproken in de koop-/ aannemingsovereenkomst. Je betaalt de ondernemers tijdens de bouw in termijnen. Tussentijds krijg je op uitnodiging de mogelijkheid om te kijken op de bouwplaats. Zo wordt je nieuwe huis steeds meer je thuis.

Stap 7
Stap 7

Oplevering van je woning

Als de bouw is afgerond, wordt de woning opgeleverd. Voor de echte oplevering, krijg je een vooroplevering. Mocht het nodig zijn, dan kunnen er voor de definitieve oplevering nog punten worden verholpen. Naast het formele moment waarbij je de sleutel krijgt van de woning, is dit natuurlijk ook een feestelijke gebeurtenis, want nu ga je van dromen naar wonen!